Tervezés és kiválasztás

Energiamegtakarítási tanácsadás

Az energiamegtakarítási potenciál felismerése és megvalósítása a hajtástechnikában: Ügyfél- és ágazatspecifikus energiamegtakarítási tanácsadásunk segítségével idejében találja meg a megfelelő stratégiát, akár meglévő, akár új berendezéseiben.

Az energiamegtakarítás, a fenntarthatóság és a meghatározott klímavédelmi célok teljesítése számos területen egyre nagyobb jelentőséggel bír. Nem optimalizált rendszerek esetében ugyanis az energiaköltségek akár az életciklus-költségek 90%-ára is rúghatnak.

Egy megoldás energiahatékonysága nem csak az alkalmazott hajtáskomponensektől függ. Az ezt kísérő elemzés és tanácsadás is jelentős hatással bír. Emiatt energiamegtakarítási szakembereink az ügyfelek hajtástechnikai berendezései mellett alkalmazásait is egyedi és teljes körű vizsgálatnak vetik alá. Így együttesen biztosíthatjuk, hogy az összes számba vehető energiatakarékossági tényezőt figyelembe vesszük és következetesen átültetjük a gyakorlatba. Emiatt az energiamegtakarítási tanácsadás központi helyet foglal el effiDRIVE® energiamegtakarítási koncepciónkban. Ez a szolgáltatásunk gyakorlati eszközökkel rendelkező, gondos elemzési koncepción alapul.

Így energiamegtakarítási tanácsadásunk jelentősen hozzájárul ügyfeleink versenyképességéhez. Segítséget nyújtunk a CO2-kibocsátás csökkentésében, hozzájárulva a klímavédelemhez és az átgondolt fenntarthatósági szempontokhoz.


Az energiamenedzsmenthez egyedi megoldásprofilt nyújtunk négy lépésben:

Az energiamegtakarítási tanácsadási szolgáltatások áttekintése

1. Alapszintű tanácsadás

Az alapszintű effiDRIVE®-tanácsadás keretében az energiahatékonyság témakörét átfogó teljesítménycsomagot nyújtunk. Ha már kapcsolatba lépett effiDRIVE® energia-tanácsadójával, kijelölhet előre meghatározott súlyponti témákat. Ugyanakkor lehetőséget biztosítunk előzetes energiamegtakarítási tájékozódásra is – és a szakemberünkkel való ezt követő tanácskozásra. Ehhez különböző támogató eszközöket biztosítunk.

Előnyei: Gyorsan és átfogóan kap részletes áttekintést az energiahatékonyság, a törvényes keretfeltételek és a műszaki lehetőségek tekintetében.

 • A modern energiamenedzsment alapjai és az effiDRIVE® energiatakarékos modulrendszer egyes komponensei
 • Minőségi alaptanácsadás az adott ágazatra vonatkozó összes jogszabályi előírás és szabvány tekintetében
 • A lehetséges energiamegtakarítási lehetőségek következetes felismerése gyakorlatorientált számítási példák és referenciaprojektek segítségével

2. Adatgyűjtés

Az összes fontos adat módszeres gyűjtésével céltudatosan meghatározzuk berendezéseinek energiafogyasztási értékeit. Ez a modern eszközökkel és eljárásokkal végzett tényelemzés képezi minden további intézkedés alapját.

Előnyei: A megfelelő eszközökkel és elemzőtechnikákkal optimális betekintést nyer berendezései fogyasztási paramétereibe.

 • effiDRIVE® energia-tanácsadóink berendezéseinek megtekintése során helyszíni adatfelvételt és teljesítménymérést végeznek
 • Saját mért adatok opcionális gyűjtése egységesített és alkalmazásspecifikus kérdőívek segítségével
 • Valamennyi energiamegtakarítási lehetőség beazonosítása a megvalósítási prioritások egyidejű meghatározásával

3. Energiahatékonysági elemzés

A rögzített alkalmazásadatok és tényleges értékek alapján effiDRIVE® energia-tanácsadónk részletes energiahatékonysági elemzést készít. Ennek során pontosan meghatározza a meglévő hajtáskomponensek minden megtakarítási lehetőségét, hajtásalternatívákat kínál, és a felmerülő költségeket világosan, érthető módon kiszámítja. Ehhez SEW-EURODRIVE Workbench tervezőeszközünkben – többek között támogató segédeszközként – rendelkezésre áll egy funkció, az energiafogyasztás elemzése.

Előnyei: Az SEW-EURODRIVE energiahatékonysági elemzésével teljes körű, világos, jól érthető képet kap berendezéseiről. Ennek alapján olyan hajtásmodernizálási lehetőségek határozhatók meg, amelyek energiát takarítanak meg. A következőket nyújtjuk:

 • Részletes energiajelentés elkészítése minden berendezésről
 • Lehetőségek összeállítása energiatakarékos komponensekhez és rendszerekhez
 • A tanácsadási eredmények dokumentálása energiajelentéssel

4. Sikervizsgálat

Az effiDRIVE® sikervizsgálattal minden meghatározott adat és végrehajtott intézkedés optimálisan értékelhető. A rendszer lényegét az intézkedések megvalósítása előtti és az energiahatékony megoldásra való átállás utáni eredmények részletes összehasonlítása képezi.

Előnyei: A sikervizsgálat során effiDRIVE® energia-tanácsadónk végigkíséri a teljes átállási folyamatot, majd elkészíti a záródokumentumot az átállást követően mért értékekkel.

Ennek megfelelően professzionális energiamegtakarítási tanácsadással szolgálunk innovatív, akár IE4 energiatakarékossági osztályú hajtásmegoldásainkkal, minden szolgáltatást egy kézből biztosítva. Ezzel időt takaríthat meg a berendezések újratervezése során, és csökkentheti a meglévő berendezések korszerűsítésének ráfordításait.

 • Az elvégzett energiamegtakarítási intézkedések ellenőrzése összehasonlító mérésekkel
 • Tanácsadás és támogatás a teljes átállási folyamat során
 • Lezáró projektjegyzőkönyv készítése a mérési eredmények figyelembevételével
 • A tapasztalati értékek felhasználása a vállalat további energiamegtakarítási projektjeihez

Előnyei

 • Teljes körű tanácsadás

  Hosszú évek tapasztalataival rendelkező energiamegtakarítási szakértőink mindig a teljes rendszert veszik figyelembe annak összes komponensével és tényezőjével együtt.
 • Felszabadított erőforrások jövőbeli beruházásokhoz

  Céltudatos tanácsadás, amely az energiaköltségek minimalizálásában nyújt segítséget, és fontos más beruházásoknak nyit teret.

Energiamegtakarítási számológép a lehetőségek gyors meghatározásához

Ingyenes szoftvereszközünkkel, az energiamegtakarítási számológéppel saját maga is könnyen kiszámíthatja, mennyi energiát takaríthat meg energiatakarékos motorjaink alkalmazásával. Ehhez pár kattintással végezzen energia-összehasonlítási számításokat normál motorok (IE1 = Standard Efficiency energiatakarékossági osztály) és energiatakarékos motorok (IE2 = High Efficiency, IE3 = Premium Efficiency energiatakarékossági osztály) között. Az energia-összehasonlítási számítás ügyféladatokon (például az üzemidőn, a motor kihasználtságán és a villamos energia árán) alapul. Ezek alapján már meghatározhatja energiahatékonyabb hajtástechnikába való befektetésének amortizációs idejét.

Az energiafogyasztás elemzése az SEW-EURODRIVE Workbench tervezőeszközben

Szakértőink és ügyfeleink számára további segédeszközként speciális funkció áll rendelkezésre az SEW-EURODRIVE Workbench tervezőeszközben : az energiafogyasztás elemzése. Az ebből származó „Energiajelentés” tartalmazza a saját alkalmazásához és tervezett hajtásláncához tartozó teljes energiafogyasztást. Így jut el a legenergiahatékonyabb hajtástechnikájának kiválasztásához szükséges alapokhoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Örömmel várjuk!

Tanácsot szeretne kérni tőlünk egy konkrét kérdéssel kapcsolatban? Küldjön üzenetet a kérdéseivel.

Kapcsolat felvétele
További információ
effiDRIVE® energiatakarékos megoldások
Energiamegtakarítás az SEW-EURODRIVE-val

A videó betöltése folyamatban...

effiDRIVE® energiatakarékos megoldások

Film az effiDRIVE® energiahatékonysági koncepcióról

Ismerje meg animációs képekkel, milyen eredmények érhetők el effiDRIVE®-koncepciónkkal az energiahatékonyság területén

Legutóbb megtekintve