Tökéletesen keverő fagylaltgépek intelligens mechatronikus hajtástechnikával

  • Fehér fagylaltkehely krémszínű és piros fagylalttal

    A megfelelő helyen spórolva

    Az ínyenc fagylalt kiváló minőségű alapanyagokból és a legmodernebb technológiával készül. Milyen jó, hogy a MOVIGEAR® 20%-kal csökkenti az energiafogyasztást!

  • Világos, tiszta pult fényes nemesacél fagylalttároló tartályokkal, egy munkatárs fagylaltot vesz ki

    3 fagylaltgép, egyenként 2 tartállyal: Csúcsminőségű „tizenkét hengeres”

    ... amelynek a tökéletes meghajtásáról 12 MOVIGEAR® gondoskodik: Hogy Maestre Ballabeni újabb és újabb ízletes fagylaltkülönlegességeket tudjon alkotni.

  • Rajz a fagylaltgép belsejéről: négy piros hajtás a keverőmű alatt

    Nincs túl sok hely

    ... de a MOVIGEAR® számára ez nem probléma. Halk, helytakarékos, rendkívül hatékony, gyorsan beépíthető: Így nyugodtan lehet koncentrálni az új fagylaltfajták megalkotására.

Minden fagylaltnak más az állaga. A sorbet többnyire vizet tartalmaz. A tejes fagylalt egy krémes keverék, amely tejből, vízből és tojásból áll. Ezért a fagylaltgépek keverőműhajtásának nagy fordulatszám-tartományra van szüksége. Állagtól függően ugyanis minden fagylaltfajtát máshogyan kell keverni. Természetesen fordulatszám-szabályozással. A MOVIGEAR® mechatronikus hajtásokkal és a MOVI-PLC® kontrollerrel tökéletes megoldást kínálunk erre.

A projekt dióhéjban

Ballabeni Icecream fagylaltműhely Münchenben.
Külső kép a müncheni Ballabeni fagylaltműhely bejáratáról
  • Ügyfél: Ballabeni Icecream
  • Berendezésgyártó: Carpigiani-ALI S.p.A.
  • Település: München (Németország)
  • Iparág: Élelmiszeripar
  • Alkalmazás: Fagylaltgép „átlátszó gyártásban”

Csúcsminőségű fagylalt megfizethető áron

A Ballabeni fagylaltműhely belső tere, modern, tiszta berendezéssel

Az „átlátszó gyártás” szellemében Giorgio Ballabeni és fia, Alberto betekintést nyújtanak ügyfeleiknek és a szeminárium résztvevőinek a kézműves fagylaltkészítés titkaiba. A legfontosabb mindig a kiváló minőségű alapanyag. Matematikai szempontból ez nem könnyű feladat, hiszen a prémium fagylaltot senki nem veszi meg prémium áron.

A minőség magas szinten tartása és a költségek alacsonyan tartása érdekében néhány műszaki szempontot is érdemes figyelembe venni:

  • a hőmérséklet szabályozása mellett a fordulatszám-szabályozás a legfontosabb tényező. Ha a keverő túl lassan forog, durva kristályok képződnek, és a fagylalt szemcsés lesz. Ha viszont túl gyorsan forog, akkor a fagylaltmassza nem hűl le eléggé.
  • eközben az érzékelőknek megbízhatóan kell érzékelniük, hogy a fagylalt mikor kezd megkeményedni
  • a hajtásteljesítményt állandóan be kell állítani
  • a hajtástechnika legyen minél energiahatékonyabb a környezet és a berendezések kímélése érdekében
  • az is fontos, hogy a hajtások zaját ne lehessen hallani a mintagyártás során
  • a hajtások férjenek el kis helyen és legyenek rugalmasan beépíthetők, mert a fagylalttároló tartályok alatt kevés a hely

Mechatronikus hajtások, valamint precíz mozgás- és logikai vezérlő

Rajz a fagylaltgép belsejéről: négy piros hajtás a keverőmű alatt

3 fagylaltgép, 12 mechatronikus hajtástechnika:

  • mindegyik gép esetében négy MOVIGEAR® MGFAS2 mechatronikus hajtásegység hajtja meg fogasszíjakon keresztül a négy tartály keverőműveit.
  • mindegyik géphez tartozik egy MOVI-PLC® advanced DHR41B kontroller
  • az érzékelők érzékelik, amikor a fagylalt elkezd megkeményedni, és a keverőlapátok egyre nagyobb ellenállásba ütköznek
Giorgio Ballabeni, a Ballabeni Icecream vezetője megkóstol egy adag fagylaltot a saját fagylaltműhelyében
A Ballabeni fagylaltgyártó kiváló minőségű alapanyagokat és csúcsmodern technológiát használ

A háttérben működő bruchsali hajtástechnika segítségével a fagylaltozó pultja elegáns, kompakt, alacsony energiaigényű, csúcsminőségű berendezéssé válik – ideálisan illeszkedve az innovatív vendéglátóipari koncepciókhoz:

  • helytakarékos kialakítás a kompakt hajtásoknak köszönhetően
  • minimális szerelési igény az egyszerű és gyors beépítésnek köszönhetően
  • kisebb üzemi zajszint a ventilátor nélküli kialakításnak köszönhetően – nyilvános helyiségekben történő üzemeltetéshez is ideális
  • a keverők a fagylalt állagának megfelelő sebességgel forognak – köszönhetően a MOVIGEAR® nagy fordulatszám-tartományának és a kontroller folyamatos forgási sebesség szabályozásának
  • minden tiszta és higiénikus, mert a hajtómű, motor és elektronika tokozott egysége tökéletes választás élelmiszeripari környezetbe. higiéniai kivitelben is elérhető
  • rendkívül alacsony energiafogyasztás az IE4 energiahatékonysági osztálynak köszönhetően – így több pénz jut a legjobb fagylaltalapanyagok beszerzésére
  • kisebb csatlakoztatási teljesítmény az integrált motor nagy túlterhelhetőségének köszönhetően
  • a fagylalt mindig a kívánt krémességű lesz, mert a kontroller az ügyfél igényei szerint programozható.
  • interneten keresztül távoli karbantartás és diagnosztika is lehetséges

Giorgio Ballabeni, a Ballabeni Icecream vezetője „a világ legjobb fagylaltját keresi”

Mi soha nem akartunk kompromisszumot kötni – csak azt áruljuk, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk!

Megnyitás

A projekt részletei

Csábító fagylaltkreációk kifogástalan minőségben – közvetlenül a gépből tálalva. A rendszer közvetlenül az eladópultba kerül. Egységenként négy számítógéppel vezérelt, multifunkcionális tartály található a hűtéshez, fűtéshez,
Videó: Tartályonként egy MOVIGEAR®, MOVI-PLC® vezérli a fordulatszámot

Önnek mi a kedvenc fagylaltja? Csokoládé-gyömbér, café latte vagy pisztácia-menta? Vagy inkább egy hangzatos nevű sorbet: citrom-bazsalikom, körte-ananász vagy a szilvás lepény ízű?

Nem könnyű eldönteni. A különleges ízvilágú fagylaltkompozíciók mellett Giorgio Ballabeni müncheni fagylaltműhelyében egyedileg tervezett hajtástechnika gondoskodik arról, hogy minden fagylaltfajta elérje a kívánt krémes állagot.

A „gelato” mestere ráadásul a környezetvédelem iránt is elkötelezett. Nála a vendégek csak komposztálható papírtölcsérben és szintén komposztálható műanyag kanállal kapják kézhez a fagylaltot. Érthető tehát, hogy a műhely és a fagylaltgépek energiahatékony technikai felszerelésére is igyekszik nagy hangsúlyt fektetni.

A MOVIGEAR® mechatronikus hajtásrendszerünkés a MOVI-PLC® advanced mozgás- és logikai vezérlőrendszerünk a teljes gyártási folyamat során optimális keverést biztosít az eltérő fagylaltfajtáknak, ami egy tökéletesen krémes állagot eredményez – mindezt nagyon alacsony energiafelhasználás mellett, köszönhetően a rendkívül hatékony hajtástechnikának.

A technológia tökéletesen integrálva van a Carpigiani gyártó három, „Ideatre” típusú, egyenként négytartályos fagylaltgépébe. Ez a 12 multifunkciós tartály – Ballabeni szavaival élve „az én tizenkét hengeresem” – számítógépes vezérléssel hűt, melegít és kever. Így évente mintegy 90 tonnányi energiatakarékosan előállított fagylalt jut el a lelkes rajongókhoz.

Ballabeni fagylaltműhely

Ballabeni Icecream – „büszkén kézzel készítve Münchenben”

A padovai származású vendéglős, Giorgio Ballabeni körülbelül tizenkét évvel ezelőtt vágott bele a fagylaltgyártásba a csúcsgasztronómia alapelvei szerint.

A Carpigiani fagylaltgépgyártó

A Carpigiani-ALI S.p.A. vállalatot 1945-ben alapította két testvér, Bruto és Poerio Carpigiani egy kis bolognai üzemben; ma már több mint 100 országban szolgálják ki ügyfeleiket. Saját megfogalmazása szerint a fagylaltgépgyártó piacvezető a kézműves fagylaltkészítéshez használt gépek terén. A vállalat emellett „Gelato University” néven saját egyetemet is működtet, ahol a jövő fagylaltkészítői átfogó képzést kapnak.

Vissza

Referenciaprojektjeink

Service
További gyakorlati példák a MOVIGEAR® alkalmazására

További gyakorlati példák a MOVIGEAR® alkalmazására

A MOVIGEAR® már sokszor bizonyította, hogy egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező, rendkívül hatékony hajtás:

Legutóbb megtekintve